PATARIMAI | Žvakės

Keli punktai, kuriais dalinasi tikri aromatinių žvakių mėgėjai: 

Žvakei užgesinti geriausia naudoti specialiai tam skirtą gaubtą, o jeigu žvakė turi specialų dangtelį - jis puikiai pasitarnaus žvakės gesinimui, neleisdamas pasklisti dūmams.

Labai svarbu nuolat pakirpti žvakės dagtį specialiomis žirklėmis, kurios neleis, kad nukirpta dagčio dalis įkristų į vašką. Iš vaško dagtis privalo kyšoti ne daugiau, kaip 1 cm, turi būti neišsišakojęs, neapanglėjęs. Jei dagčio nepakirpsite, žvakė rūks, liepsnelė virpės, o vašką užterš suodžiai.

Svarbus ir žvakės dydis, jeigu patalpa labai didelė, aukštomis lubomis, gali būti, kad nedidelės žvakės skleidžiamo aromato paprasčiausiai nejausite. Jei žvakė pagal savo dydį tinka patalpai, pakaks ją palaikyti uždegtą apie porą valandų, kad justųsi švelnus kvapas.

Rinkdamiesi žvakės aromatą atsižvelkite į progą - prie vakarienės puikiai tiks subtilią atmosferą sukurianti kvapni saldaus aromato žvakė, susikaupimui - medienos aromatai, o kasdieniam jaukumui sukurti - gaivūs, geliški aromatai.

Svarbu nepamiršti vėdinti patalpų, kad kvapai turėtų galimybę atsiskleisti taip, kaip juos kurdami įsivaizdavo parfumeriai.

1 8