NIŠINIAI KVEPALAI | Jų rūšys 1 dalis

Kas yra NIŠINIAI KVEPALAI?

• Nišiniai kvepalai pasižymi limituotu leidimu ir unikaliais aromatais;
• Nišinių kvepalų ingridientai pasižymi aukšta kokybe ir didesnės koncentracijos ekstraktais, kai tuo tarpu masinė gamyba susitelkia į didesnį pelną ir didesnį prieinamumą. 
Parfums La Sultane de Saba: du parfum de niche incroyable et pas cher ! -  ChokoMag
 

Kaip klasifikuojami kvepalai?

Parfumeris Michaelas Edwardsas pasiūlė patogiausią sistemą, suskirstydamas visus kvepalus į 4 dideles grupes: rytietiškus, gėlių, medienos ir gaivius. Kiekvienoje grupėje yra dar kelios, iš viso 14, tarp jų, pavyzdžiui, citrusinių vaisių ir žalumos. Tačiau tai tik apytikslis skaičius: viena kompozicija gali būti tokia daugialypė, kad joje vienu metu gali būti sujungtos kelios kategorijos.
Top 5 Luxurious Experiences in Santorini – Luxury Lifestyle Travel

Rytietiški kvepalai

Šios grupės kvapai pasižymi savitu ir dažnai intensyviu aromatu. Rytietiškose kompozicijose juntamos dūmų, smilkalų, dervų ir prieskonių natos. Jie dažniausiai tinka žiemos, vakaro ir švenčių progoms, nes intensyvesni.
Bazinės natos: ūdas, smilkalai, tabakas, ambra, muskusas, tonka pupelės, vanilė, prieskoniai, kava, juodoji arbata, rožė.
Top 5 Luxurious Experiences in Santorini – Luxury Lifestyle Travel

Medienos aromatai

Populiariausios kvepalų kompozicijos yra medienos. Medžio natos gali atsiverti visai skirtingai: šiltai, kremiškai, dūmiškai, saldžiai, žemiškai ar net metališkai. Pavyzdžiui, kedras yra pieniškas ir šiek tiek saldus, o sandalmedis gali būti dūminis ir gėliškas.
Pagrindinės natos: kedras, santalas, gvajakas, pačiulis, vetiverija.
Top 5 Luxurious Experiences in Santorini – Luxury Lifestyle Travel

Gėliški kvapai

Gėlių arimatai yra universaliausi ir įvairiausi. Kvepaluose jų yra beveik visada. Pavyzdžiui, irisai dažnai suteikia kompozicijai pudrinį, net medienos atspalvį. Tuberozų stiebai sukuria gyvybingą žalią skambesį, o jazminai ir gardenijos - pienišką, t. y. kreminį, grietininį skambesį.
Pagrindinės natos: jazminai, rožės, alyvos, medetkos, narcizai, tuberozos, gardenijos, apelsinų žiedai, bijūnai, vijokliai, irisai.
Top 5 Luxurious Experiences in Santorini – Luxury Lifestyle Travel

Vaisiniai kvepalai

Kvapai su vaisių natomis ypač išpopuliarėjo 2000-ųjų pradžioje. Vaisiai ir uogos labai dažnai yra kompozicijų pagrindas ir beveik visada suteikia kompozicijai saldumo.
Pagrindinės natos: persikai, obuoliai, rabarbarai, gervuogės, ličiai, slyvos, ananasai, serbentai, figos, kriaušės.
La Sultane de Saba | Francouzská kosmetická péče / Klinika TČM
Nišiniai kvepalai internetu - www.kvepaline.lt
1 8